پلیپ بینی چیست ؟ و علائم و راه های بهبود آن کدام است؟
پلیپ های بینی از توده های نرم و بدون درد تشکیل شده اند که مجرای بینی را پوشش می دهند . علائم رایج ان احتقان یا آب ریزش بینی یا ترشح و احساس مسدود شدن مجرای بینی است.
فهرست مطالب
پلیپ بینی چیست و راه های درمان آن کدام است ?
در داخل استخوان های صورت توده های بدون درد وجود دارند که به آن ها سینوس یا پلیپ می گویند این پولیپ هادر بسیاری از افراد هیچ علائمی را ایجاد نمی کند ولی گاهی اوقات این توده ها یا پلیپ ها بینی را مسدود می کنند که باعث عدم توانایی در بویایی و حتی تنفس فرد می شوند. پولیپ های کوچک قطره ای شکل هستند اما وقتی بزرگ می شوند اغلب شبیه انگورهای پوست کننده صورتی زرد یا خاکستری هستند.
پولیپ بینی با تورم التهاب داخل بینی که بیش از 12 هفته طول بکشد مرتبط است این به عنوان سینوزیت مزمن شناخته می شود. اما سینوزیت مزمن بدون پولیپ بینی نیز ایجاد می شود.
چه عواملی پلیپ بینی را به وجود می آورند؟
در بافت مخاط بینی که یک لایه مخاطی است که کمک کننده به مراقبت از سینوس است پلیپ بینی وجود دارد این مخاط هوایی که تنفس را مرطوب می کند وقتی که سینوزیت شما عود میکند یا آلرژی مبتلا می شوید این مخاط درون بینی متورم و قرمز می شود و مایعی در پشت حلق چکه میکند که ممکن است یک پلیپ تشکیل دهد که باعث مسدود شدن مجاری بینی می شود. البته در بسیاری از اشخاص بدون هیچ سابقه عفونت و سینوزیتی درون مجرای بینی آن ها پلیپ تشکیل می شود.
علایم سینوزیت مزمن با پولیپ بینی
بسیاری از افراد از سرما خوردگی های شکایت می کنند که از بین نمیره و بهبود پیدا نمی کنه حتی با خوردن داروهای سرماخوردگی ممکن است به دلیل پلیپ بینی باشد.
آبریزش بینی و گرفتگی بینی
ترشح مخاط از گلو در پشت حلق
حس بویایی ضعیف
درد در صورت و سردرد
درد در دندان ها
احساس فشار روی پیشانی و صورت
خروپف
در افراد مبتلا به آسم حملات مکرر آسم مشاهده می شود
عفونت های مکرر سینوسی یا عود کردن سینوزیت
راه های تشخیص پلیپ بینی
آندوسکوپی بینی :در این روش یک لوله باریک یا یک لنز روشن برای نگاه کردن به داخل بینی استفاده میشود.
سی تی اسکن : این معمول ترین راه برای تشخیص پلیپ بینی می باشد.
چه عواملی ممکن است خطر به ابتلا به پلیپ بینی را افزایش دهد؟
آسم
تب یونجه
عدم تحمل یا حساسیت به ایبوبروفن یا آسپرین : بیماری های تشدید شده با آسپرین
سینوزیت
زمینه های ارثی : در بسیاری از افراد زمینه ای ارثی برای ایجاد پلیپ را دارند در وافع زمینه های ارثی باعث تحریک مخاط برای ایجاد پلیپ را دارند.
روش های درمان پلیپ بینی
1- استروئید های بینی شامل : فلوتیکازون
مومتازون
2- استروئیدهای که خوراکی هستند شامل : پردنیزون ممکن است کمک کننده باشد.
3- جراحی: یکی از روش های درمان پلیپ عمل جراحی است. اکثر افرادی که تحت عمل جراحی قرار میگیرند بهبودی را مشاهده می کنند. اما معمولا در عرض چند سال پولیپ ها دوباره رشد می کنند و تمام مشکلات بیمار دوباره باز میگردد.
عوامل ایجاد کننده پلیپ بینی
متخصصان بر این باور هستند که التهاب باعث ایجاد پلیپ بینی می شود. اما هنوز به طور قطع نمی دانند که چرا برخی افراد به دلیل التهاب به پلیپ بینی مبتلا و برخی دیگر مبتلا نمی شوند.
به طور معمول سینوزیت مزمن ناشی از آلرژی عفونت یا آسم دلایل شایع پولیپ می باشد. سینوزیت مزمن به التهاب بینی و سینوس کفته می شود که سه ماه یا بیشتر طول می کشد.
4- داروهای گیاهی : بهترین روش درمان یا حتی قطعی ترین راحل درمان پلیپ بینی از بین بردن منشا یا همان عفونت ایجاد شده توسط سینوزیت است. با از بین رفتن سینوزیت پلیپ های بینی کوچک می شوند . برای درمان سینوزیت استفاده از داروی گیاهی روسینو است. روسینو بهترین داروی قطعی درمان سینوزیت است که حاصل تلاش و تجربه سال ها دکتر تیمورپور متخصص طب سنتی می باشد.
منابع :
2 دیدگاه در “عوامل ایجاد کننده پلیپ بینی”
با سلام مت پلیپ بینیمو امل کردم ولی حس میکنم بعد یه سال دوباره برگشته میشه راهمماییم کنید و اینکه سینوزیتم دارم
برای همیشه می تونید سینوزیت خودتون رو با مصرف روسینو درمان کنید برای مشاوره با من تماس بگیرید